Dobó István utcai mukaközösség

 Csillagvár Óvoda Dobó I. u-i telephely 

SZÍV munkaközösségének 

bemutatása

Munkaközösségünk 1991-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a gyermekek pozitív viszonyulását alakítsuk a természeti és épített környezetük iránt. Feladatunknak tekintjük, hogy a gyermeken keresztül hassunk a szülők környezet kultúrájára is. Környezetvédelmi, egészségmegőrző munkánkkal számtalan alkalommal léptünk ki a város, a városrész lakóközönsége elé.

Többször szerveztünk szemléletformáló előadásokat neves előadók bevonásával, játékos vetélkedőket, rajzpályázatokat a város óvodásai számára.  Odafigyelünk a környezetbarát életmód kialakítására pl.: szelektíven gyűjtjük a papírt, a takarékos víz használatra, a Vénkart lakóinak szemléletét formáljuk a rendszeres tisztasági őrjáratunkkal, stb. Az újra hasznosítható anyagokat az óvodai élet során igyekszünk változatos módon felhasználni, ebben jó partnerekre leltünk a szülőkben. Figyeljük a témában megjelenő pályázatokat, több alkalommal sikeresen pályáztunk.

Környezettudatos, egészségmegőrző nevelésünknek köszönhetően második alkalommal pályáztunk és nyertük el a „Zöld Óvoda” címet, – ez év  szeptemberében házi gazdái voltunk a megyei „Zöld Óvodák” találkozójának.